Categorieën
beauty Lifestyle review

7-Day Face Mask, aan- of afrader?

DINSDAG: nourishing CLAY

In de zomervakantie is het leuk om een zogenaamde challenge te doen. Alleen of met mijn dochter Evi (12). Deze week doen wij samen een ‘face mask challenge’. Bij Action kocht ik een glimmende doos met allemaal gezichts-smoothies. Het zag er hartstikke leuk uit met al die felle kleurtjes. Vandaag zijn we toe aan dag 2 van de ‘face mask challenge’.

7-day smoothie face masks
7-day smoothie face masks set
OH HELLO WEEK. LET’S DO THIS.

Na de heftige fruity papaya mask van gisteren, was mijn dochter een beetje bang wat er vandaag op het programma stond. Maar het viel mee. Het was de heerlijk uitziende smoothie met de smaak, of eigenlijk de geur, van chocolade en aardbeien. “Lekkerrrrr!”

face mask TUESDAY
face mask TUESDAY

TUESDAY * Nourishing Clay * chocolate & strawberry

Deze smoothie bevat cacaoboter dat de huid hydrateert en voedt. En het heeft aardbeifruitextract, wat zorgt voor verjonging en verheldering van de huid. Een klei is dik en dekt de huid volledig af waardoor de werkende stoffen diep in de poriën trekken.

Zelf komen mijn dochter en ik uit de Zeeuwse klei dus het maskertje van vandaag is ons op (het lijf) onze gezichten geschreven.

face mask - TUESDAY - chocolate & strawberry
face mask – TUESDAY – chocolate &strawberry

Bij het openscheuren van de verpakking, kwam meteen de geur van chocolade ons tegemoet. En een vleugje aardbeien. Het leek wel een toetje! “O, lekker! Deze is lékker joh. Daar wil ik er heel veel van. Ik heb nog nooit zo iets lekkers geroken.” Aldus Evi. Het ruikt inderdaad alsof er een schaaltje aardbeien voor je neus staat. Met zo’n heerlijke pure chocoladesaus erover. Jammie.

Het is een smeuïge substantie die makkelijk uitsmeert. Het is oranje van kleur zodra het op ons gezicht zit. Natuurlijk ogen en mond vrijlaten zodat het spul niet in de ogen komt. En het is ook niet bedoeld om op te eten.

De klei moet zo’n 5 tot 10 minuutjes inwerken. Wij hebben het iets langer laten zitten maar dat maakt vast niet uit. Ik zie wel dat ik met dit maskertje niet op m’n mooist ben. Oranje staat wel mooi bíj m’n gezicht, maar niet mooi óp m’n gezicht. Ach, het gaat om het eindresultaat. En dat zien we zondag pas.

Na ongeveer een kwartiertje was het tijd om het face mask van ons gezicht te wassen. Dit ging heel gemakkelijk met een washandje en lauwwarm water. Zelf heb ik nog even goed na gespoeld want er blijven altijd kleine resten over op het gezicht.

Mijn huid voelde soepel en zacht aan. Ik heb dan ook even gewacht met het opsmeren van een nachtcrème. Dit maskertje voelde heerlijk en de geur is fantastisch. Vooral mijn dochter Evi kon er geen genoeg van krijgen.

Dit was dag twee van de 7-day face masks. Morgen deel drie. Tot morgen!

X Ka.

3 reacties op “7-Day Face Mask, aan- of afrader?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: