Categorieën
beauty Lifestyle review

7-Day Face Masks, aan- of afrader?

MAANDAG: vitalizing PEEL OFF

Af en toe kom ik iets leuks tegen op het gebied van beauty of make up. Ik koop het, probeer het, en laat jullie weten wat ik er van vind. Deze keer de Action 7-DAYS SMOOTHIE FACE MASKS.

Mijn dochter en ik zien dit als een challenge: een week lang iedere dag een smoothie voor het gezicht. Alle smoothies zijn op elkaar afgestemd en na een week zou onze huid lekker zacht en fris moeten zijn.

get that beautiful healthy looking skin in just 7 days!

Action 7-days face masks set
Action 7-days face masks set
OH HELLO WEEK. LET’S DO THIS.

Het ziet er heel leuk uit. Een glimmende doos met kleurige fruit smoothies. Voor iedere dag een andere. Deze verpakking sprong in het oog, daarom heb ik ‘m mee genomen. Het is van het merk Maxbrands en te koop bij Action voor €3,79. In iedere verpakking zit genoeg voor twee personen. We waren benieuwd!

Voordat je begint, is het van groot belang dat je de huid goed reinigt. Er mogen geen make up-resten op je gezicht zitten. De crèmes openen de poriën en daar moet dan geen viezigheid in komen. De werkende stoffen in het gezichtsmasker kunnen op deze manier diep in de huid trekken en doen waar ze voor bedoeld zijn: vocht inbrengen en de huid een gezonde ‘boost’ geven.

MONDAY * Vitalizing Peel-off face mask * fruity papaya

De gel ruikt heerlijk fruitig naar… Ja, naar papaya dus. Papaya gaat huidveroudering tegen. Bovendien helpt deze vrucht zonneschade te herstellen en kalmeert het de huid. Deze fruitsoort wordt vaak gebruikt tegen acne. Het verwijdert dode huidcellen en is daarom een goede start als eerste gezichtsbehandeling voor deze week.

Het goedje is maar moeilijk uit de verpakking te persen. Mijn dochter heeft er moeite mee. Maar uiteindelijk lukt het haar om de dikke substantie op mijn en op haar hand uit de tube te drukken. Het is oranje van kleur en ruikt echt lekker fris.

face mask - MONDAY - fruity papaya
face mask – MONDAY – fruity papaya

Het is zo dik als stroop dus ook het opsmeren is niet heel eenvoudig. Maar wat geeft het, het is grappig om samen bezig te zijn in de badkamer. Dit is een ‘peel off’ masker dus je moet ogen en mond zien te ontwijken tijdens het smeren. Dat is mij niet helemaal gelukt maar dat mag de pret niet drukken.

Evi en ik face mask maandag
Evi en ik face mask maandag

Ik was nogal van het snelle smeren en hup, ik kon weer even iets anders gaan doen. Mijn dochter Evi was heel secuur en precies, heel langzaam haar gezicht aan het insmeren en vond dat ik er maar een rommeltje van gemaakt had. “Moet je kijken hoe lelijk jij het hebt opgesmeerd. In vergelijking met mij. Bij mij is het heel netjes en heel mooi. Ik kan dat veel beter dan jij.” En ze heeft nog gelijk ook. Bij haar ziet het er veel professioneler uit.

Toen we allebei helemaal klaar waren met smeren, moesten we zo’n 25 minuten wachten voordat het er af mocht. Evi ging YouTube-filmpjes kijken. Ik ging een wasje opvouwen. De gel op ons gezicht werd steeds droger en begon een beetje te trekken. je kon er gekke gezichten mee trekken, en dan leek het of je helemaal verrimpeld was. Dat was weer even lachen natuurlijk. Toen konden we nog lachen…

Net als bij het houtskool-gezichtsmasker moest dit opgedroogde spulletje van het gezicht afgepeeld worden. En dat gaat niet zo heel makkelijk. Je moet ergens een beginnetje zoeken. Ik begon onderaan m’n kaak. En laat dit nu net het gevoeligste plekje zijn om je tweede huid af te stropen! Met de tranen in m’n ogen zette ik door. “Dit doet heel erg pij-hij-hijn!” riep mijn dochter. ‘Volhouden, dit is een challenge!’ probeerde ik nog. Maar ze had geen zin zichzelf te pijnigen. ‘Was het maar van je gezicht met een washand en lauw water’, troostte ik haar. Zelf hield ik moedig vol.

Ik kwam er al gauw achter hoe belangrijk het was om je wenkbrauwen vrij te houden tijdens het smeren. Er bestaat namelijk de kans dat je anders. Ja lach maar. Je wenkbrauwen mee uit trekt. Ik heb nu twee korte wenkbrauwen. Niet grappig. Gelukkig heb ik een goed wenkbrauwpotlood. Dat wordt bijtekenen dus.

Maar ons gezicht is heerlijk gereinigd. Zeker dat van mij. Ik heb geen verontreinigde porie meer in m’n gezicht. Lekker hoor. Een dikke laag nachtcrème er op en ik ben er helemaal klaar mee. Klaar voor, ik bedoel klaar voor.

Dit was dag één van de 7-day face masks. Morgen deel twee. Tot morgen!

X Ka.

7 reacties op “7-Day Face Masks, aan- of afrader?”

Haaa wat geinig zag ze ook al liggen van de week maar dacht koop ze Later en blog er dan over hihi ,ga eerst voor de make- up. Want had al 4 klei maskers uit geprobeerd hihi laatst van action .

Vond ze er al heel leuk uit zien en niet duur.

Hou van zoete frisse geurtjes hihi
Geinig dat je het met je dochter doet.

Leuke blog, volg je mij al;-) en leuk als je mijn blogs bekijkt- reactie achterlaat

🌺😘

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: