beauty Lifestyle review

7-Day Face Mask, aan- of afrader?

face mask WEDNESDAY

Bij Action kocht ik een leuke doos met zeven smoothies voor het gezicht. Iedere dag een ander gezichtsmasker. Na een week smeren met mud, klei of peel off maskers, zou mijn huid helemaal gezond en fris zijn.

7-day smoothie face masks
7-day smoothie face masks set

Vandaag is het alweer woensdag, de derde dag van de face mask challenge. Deze zogenaamde uitdaging begon ik maandag met mijn dochter Evi (12). Ook gisteren deed ze gezellig mee. Maar vanavond is ze er niet bij. Evi heeft nog steeds zomervakantie en daarom logeert ze bij een vriendinnetje. Dus vanavond sta ik er alleen voor.

face mask WEDNESDAY
face mask WEDNESDAY

WEDNESDAY * invigorating CLAY * fresh mint & lemon

Mint heeft een hydraterende werking. Ook zorgt mint voor een intensieve zuivering van de huid. Daarom wordt deze plant vaak gebruikt bij een vette en/of onzuivere huid. Citroen heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Citroen wordt daarom vaak gebruikt tegen irritaties en huiduitslag. Het maskertje van vandaag geeft een verkwikkend gevoel.

face mask mint & lemon
face mask – WEDNESDAY – mint & lemon

Na het openen van de verpakking merk ik op dat deze, in tegenstelling tot de voorgaande, niet zo’n sterke geur heeft. Alleen met je neus er vlakbij ruik je de mint en citroen. Het doet me een beetje denken aan ice tea green. Een frisse zomerse geur.

De substantie voelt ongeveer hetzelfde als gisteren. Dit is eveneens klei. Wel heb ik het idee dat deze iets wateriger is. Maar dat kan door de hydraterende citroen zijn die er in zit. Het is lichtgeel van kleur.

Het smeren is bij deze crème niet moeilijk. Het geeft niet als je per ongeluk in je haar of wenkbrauwen smeert. Het kan geen kwaad. Dit gezichtsmasker moet 5 á 10 minuten intrekken dus ik ga even televisie kijken. Pompidompidom…

Na 8 minuten is het smeersel hard geworden en heeft het iets weg van een droog woestijnlandschap. Zodra ik lach, komen er scheuren in. Daarom vind ik het wel weer tijd dat ik mijn gezicht ga schoon maken. Met een washand en lauwwarm water krijg ik het er heel eenvoudig en snel af. Mijn gezicht voelt heerlijk fris. Van mij had er wel wat meer mint in mogen zitten zodat je een kleine tinteling zou voelen. Maar misschien is dit gevaarlijk voor mensen met een gevoelige huid.

Ook vanavond wacht ik een uurtje voordat ik mijn nachtcrème opsmeer. Ik laat mijn huid eerst even ademen en rusten. Tot nu toe vind ik zo’n weekje smeren best lekker. De verschillende ingrediënten hebben allemaal een andere werking. Vandaag een fris, verkwikkend masker.

Ik ben benieuwd wat ons morgen te wachten staat. Tot morgen!

X Ka.

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

2 Reacties

  1. […] hebben afgezien met het peel off mask op maandag, we hebben genoten van de smoothie op dinsdag en woensdag was een […]

  2. […] is wederom een clay, net als dinsdag en woensdag. Maar deze is self heating. Het wordt dus warm zodra je het op de huid smeert. Er zitten […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: