Categorieën
beauty Lifestyle

Cosmetische chirurgie, ja of nee?

Ik overweeg cosmetische chirurgie. Zou jij dat doen?

Zie jij nog steeds dezelfde persoon in de spiegel als twintig jaar geleden? De meeste vrouwen niet. Om er jong uit te blijven zien moet je hard je best doen. En een beetje geluk hebben. Maar je kunt natuurlijk ook een cosmetische ingreep overwegen. En dat laatste wordt steeds normaler.

Vermoeide uitdrukking

Als je rond de vijftig jaar oud bent, zie je dat in je gezicht. Je huid verliest haar stevigheid en glans. De kaaklijn is niet meer zo strak. De fronsrimpel tussen de wenkbrauwen is steeds meer aanwezig. De neus/mond vouw wordt dieper. Je ogen zijn niet meer zo sprankelend als vroeger. Je krijgt een vermoeide uitdrukking.

Overhangende oogleden

Nog vervelender wordt het als je overhangende oogleden hebt. Je ogen voelen zwaar. En je ziet er altijd moe uit. Met make-up kun je het wel een beetje camoufleren maar overhangende oogleden blijf je zien. Misschien is dan een kleine ingreep als een ooglidcorrectie niet zo’n verkeerd idee.

Verschil

Ik ken mensen die dit hebben laten doen en het verschil is verbluffend. Ik zag dat er iets veranderd was maar wist niet wat. “Had je nu vroeger een bril?” of “Heb je andere make-up?” zijn vragen die ik echt gesteld heb. Hun uitstraling was frisser en ze hadden een meer open blik. Alsof ze een maand vakantie hadden gehad. Zo leerde ik dat een ooglidcorrectie helemaal niet zo verkeerd is.

Subtiel

Kijk, lippen of wangen opvullen, daar ben ik niet zo’n fan van. Maar een opfrisbeurtje vind ik wat anders. Ik zie mijn ogen ook steeds kleiner worden, en daar héb ik toch een hekel aan! De sprankeling in mijn ogen is verdwenen, ik heb een altijd vermoeide oogopslag. Dus zo’n subtiele operatie als een ooglidcorrectie is misschien ook wel wat voor mij.

Ka in rood lachend
Ook ik heb overhangende oogleden

Er zijn verschillende ooglidcorrecties mogelijk. Ik zet ze even op een rij:

  1. Bovenooglidcorrectie: het wegwerken van overhangende oogleden
  2. Onderooglidcorrectie: het verwijderen van wallen onder de ogen
  3. Ooglift: boven- en onderooglidcorrectie plus evt. een wenkbrauwlift

Niet te veel

Tegenwoordig laten heel veel mensen, en niet alleen vrouwen, iets aan het gezicht veranderen. Neus, kin, lippen en wangen. Het gevaar is dat je iets te veel laat doen. Dat ziet er niet meer natuurlijk uit. Dan lijk je misschien wel jonger, maar ben je niet per se mooier.

Heel normaal

Toch ben ik ervan overtuigd dat het over een jaar of tien heel normaal is om een kleine ingreep te laten doen. Net zoals het écht niet meer kan om met een grijze uitgroei in je haar rond te lopen. Zo ga je binnenkort ook gauw even je lippen een klein beetje laten inspuiten om de lijntjes rond je mond weg te werken. Of pigmentvlekken laten verwijderen. En wordt het vast en zeker heel normaal om je ogen te laten opfrissen met een kleine oogcorrectiebehandeling.

Niet stiekem

Het wordt denk ik zó gewoon, dat men het “onverzorgd” zal vinden als je jezelf oud laat worden zonder moeite te doen om er fris en jeugdig uit te zien. Alsof je dan niets meer om je uiterlijk geeft. We leven allemaal langer. We blijven langer actief. We daten ook zelfs op latere leeftijd. Dus het uiterlijk is een belangrijk iets. Cosmetische ingrepen worden steeds normaler. Voor zowel vrouwen als mannen. Het hoeft dus ook niet meer stiekem, je hoeft het voor niemand te verzwijgen.

Plastisch chirurg

Een ooglidoperatie is eigenlijk zo gebeurd. En de hechtingen mogen er na een week al uit. De kosten vallen ook mee. Een bovenooglidcorrectie heb je al vanaf ongeveer €700. Maar vertrouw niet de eerste de beste dokter of salon. Kies niet voor de laagste prijs maar zoek de beste chirurg. Je ogen zijn te belangrijk om het te laten verpesten. Laat je cosmetische ingreep ALTIJD door een erkend en ervaren plastisch chirurg uitvoeren. Mocht je interesse hebben, kijk dan eens op de site van één van de beste klinieken in Nederland: Kliniek Veldhoven.

En jij?

Ik schaam me er niet voor. Ik ben best geïnteresseerd in een ooglidcorrectie. Hoe sta jij daar tegenover? Zou jij iets aan jezelf laten veranderen?

(Dit artikel is geschreven i.s.m. Kliniek Veldhoven)

X Ka.

4 reacties op “Cosmetische chirurgie, ja of nee?”

Ik heb ook een ooglidcorrectie laten doen. En was niet om het mooier te zijn, maar omdat ik op den duur teveel huid op mijn ogen had zitten. Mijn lenzen werden op den duur naar beneden gedrukt en ik trok steeds mijn ogen op, waardoor ik weer hoofdpijnen kreeg. Dus ik ben met mijn verwijskaart van de ha naar Bergmankliniek gegaan, want ik had wel al wat speurwerk gedaan. We kwamen bij de arts, de brief had ik nog niet eens gegeven aan de arts, hij keek naar mijn ogen en zei..we gaan een datum prikken. Er was per ooglid 2cm weg gehaald. Wat was ik hier blij mee en nog steeds!!

Dat is iets wat ik al lang zeg… als ik écht ongelukkig van iets zou worden, maar ík hé, niet voor een ander, dan zou ik mss wel iets durven overwegen. Die ooglidcorrectie heb ik ook al in gedachten mocht het ooit nodig zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: