Categorieën
fashion Lifestyle

Hoe je je sexy kleedt na je 40e

Tips om je sexy te kleden na je 40ste

Toen je jong was, en nog slank en strak, werd je regelmatig nagefloten of kreeg je complimentjes over je uiterlijk. Toen was het eenvoudig om sexy gekleed te gaan. Blote benen, decolleté of een blote schouder. En anders een goede jeans of een strak t-shirt. Als jonge vrouw trok je al snel alle aandacht. Maar hoe kleed je je sexy na je 40e??

Nu je wat ouder bent, en je uiterlijk aan het veranderen is, word je onzeker. Je ziet in de spiegel dat je lichaam van vorm verandert. En weet niet meer hoe je nog een beetje sexappeal in je outfit krijgt. Je wil natuurlijk niet het “van achter en lyceum, van voren museum” effect creëren. Het moet stijlvol en toch sexy. Maar hoe doe je dat?

1. Bloot is niet sexy

Op onze leeftijd is het niet chique of stijlvol om veel bloot te laten zien. Ook al zijn je armen nog mooi. Ook al heb je slanke benen. Misschien mag je boezem er nog wezen. Het is bij de vrouw van middelbare leeftijd gewoon niet mooi om te veel huid te zien.

Bovendien wordt een vrouw van 40+ snel ordinair gevonden wanneer ze iets te bloot gekleed gaat. Dit is de verkeerde manier om aandacht te trekken of sexy gevonden te worden. Een te korte rok of een diep decolleté is een beetje fout en kan verkeerde signalen afgeven. Je krijgt misschien wel veel aandacht, maar je wordt niet serieus genomen.

Carla Rep

Advies van Ka:

Kies voor een mooie blouse en doe nét een extra knoopje open waardoor je heel af en toe een stukje decolleté ziet. Neem in plaats van een korte rok, een sportieve of meer gekleed model. Denk daar bijvoorbeeld een split aan de zijkant in waardoor, bij het lopen, je welgevormde been te zien is.

Heb je nog mooie strakke armen? Laat ze gerust zien op een lekker warme dag. Maar oksels zijn niet meer de mooiste lichaamsdelen om te laten zien. Kies daarom voor een kort mouwtje in plaats van een mouwloze top. Heb je slappe bovenarmen, de zogenaamde kipfiletjes? Dan draag je natuurlijk het beste mouwen tot aan de ellenboog of een overhemd met opgerolde mouwen.

2. Strak is niet stijlvol

Misschien ben je gezegend met nog een uitstekend paar benen. Ze mogen gezien worden en daarom draag je lekker strakke broeken. Met goede stretch zodat je ‘m nog een maat kleiner kunt nemen.

Of je hebt, door jaren fanatiek te sporten, nog steeds een mooie platte buik en wil je die niet verbergen onder wijde truien of blouses. Je zoekt je rot naar strakke t-shirts in de winkels. Waarom zijn die zo moeilijk te vinden?

Advies van Ka:

Waar je vroeger succes mee had, waar je altijd mee scoorde, is nu niet meer van toepassing. In vroegere jaren kwam je goed weg in je strakke broek of legging. Nu is het beter om een mooie broek, jeans of pantalon te dragen. Er is genoeg keuze in mooie smalle modellen waarin je figuur goed uitkomt.

Een strak t-shirt of strakke trui is sowieso niet meer hip. Voor iedereen, maar zeker voor ons is een “bodyflirt” model een betere keuze. Een luxueuze stof die de contouren van je lichaam volgt waardoor iedereen kan zien hoe slank je bent. Want met een iets losser model top is het allemaal net wat meer van nu. En bovendien veel stijlvoller.

Algemene tips van Ka:

Ten eerste vind ik de keuze voor mooie stoffen een must. Duurzame materialen stralen van zichzelf al een mate van klasse uit. Kies daarnaast voor een eigentijdse maar klassieke stijl. Dat kan vrouwelijk, sportief of stoer zijn. Met evergreens en goede basics kun je je iedere dag stijlvol kleden.

Probeer niet met alle trends mee te doen. Als het goed is, heb je je eigen kledingstijl ontdekt of ontwikkeld. Blijf dicht bij jezelf en kies voor kleding waarvan je weet dat het bij je past en waarin je je goed voelt.

Boven alles is een vrouw het meest sexy, wanneer ze zelfverzekerd is. En bewust van haar lichaam. Sta mooi recht en lach veel. Niets is zo sexy als een zelfverzekerde vrouw. Met een vriendelijke, open houding en een stralende smile.

Dé formule voor een sexy uitstraling: kleed je stijlvol, wees zelfverzekerd en LACH!

X Ka.

3 reacties op “Hoe je je sexy kleedt na je 40e”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: