Categorieën
bloggen Lifestyle maatschappij

Mijn eerste “optreden”

Wat was het eng, maar ook zó leuk!

Vrijdag de dertiende hield ik een presentatie over mijn blog. Ik had er lang naar toe geleefd en eindelijk was het zover. Mijn eerste echte optreden voor een groep vrouwen.

Voorbereiding

Al maanden van tevoren speurde ik het internet af voor tips. “Hoe geef je een onvergetelijke presentatie?”, “Zelfverzekerd presenteren”, “Tips voor een goede presentatie”, “Spreken in het openbaar” enz enz. Ik heb alle filmpjes gezien. Heb zelfs een webinar gevolgd. Lag nachtenlang te luisteren naar podcasts over presenteren. Totdat ik besefte dat ik mezelf aan het gek maken was. Ik legde de lat veel te hoog en dat hoefde niet. Uiteindelijk dacht ik: ‘Ik ga het gewoon op mijn manier doen en ik zie wel’.

Zaaltje

Om 19.00 uur ging de deur open van de prachtig nieuwe winkel van Rosette en Hein. Alle dames kwamen binnen en namen een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers, verzorgd door Theetuin de Mol. Iedereen ging zitten en al snel zat het zaaltje vol.

Bekende gezichten

Ik zag veel bekenden. Veel dames die ik ken via m’n werk, de kledingzaak waarin ik al meer dan de helft van mijn leven sta. Maar ook mensen waarvan ik weet dat ze m’n blog volgen. Dat is natuurlijk ook superleuk. Kortom, het was precies de doelgroep die ik voor ogen had. Veertigers, vijftigers en zestigers. Voor hen schrijf ik mijn blogs. En voor hen deed ik deze presentatie.

(foto: Karen van de Kerkhove)

Zenuwen

Om 19.30 uur werd ik aangekondigd en moest ik beginnen met m’n presentatie. De zenuwen zaten in m’n keel. Ik denk dat dat goed te horen was. Maar ik ging stug door. Gelukkig had ik me goed voorbereid dus ik wist precies wat ik wilde vertellen. Toch vergat ik hele stukken tekst maar ik heb me moedig door de eerste 10 minuten heen geworsteld. Daarna ging het gelukkig allemaal wat makkelijker.

Vijftigers

Eerst vertelde ik over mezelf, m’n werk en over mijn blog X by KA. Daarna vertelde ik waarom wij zo’n bijzondere generatie zijn. Dat wij, vijftigers (gemiddelde leeftijd van mijn lezers) het razend druk hebben en midden in het leven staan. Maar dat de overgang ons hoofd en lijf helemaal in de war kan brengen. En dat we onszelf, met ons veranderde lichaam, soms niet meer weten te kleden. Aan de hand van tekeningen gaf ik tips.

(foto: Karen van de Kerkhove)

Positieve vibe

Iedereen luisterde aandachtig. Ze deden zelfs actief mee. Wanneer ik een vraag stelde aan de zaal, waren er altijd wel een paar die iets vertelden. Het publiek, om het zo maar even te noemen, was zo lief. Ze stelden me op m’n gemak door serieus te blijven, door te knikken en door te lachen om mijn grapjes. Er zat een goede sfeer die voelbaar was. Een sympathieke, positieve vibe hing in het zaaltje. Het gaf me een fijn gevoel. En volgens mij voelde iedereen hetzelfde.

Advies

In de pauze kwamen meteen een paar dames mij om persoonlijk advies vragen. “Welk figuurtype ben ik? Ik weet het eigenlijk niet.” En dan keken we samen in de passpiegel. Zo kon ik precies vertellen welk type lichaam iemand had. En welke kleding het beste bij haar zou staan.

(foto: Karen van de Kerkhove)

Big smile

Na de pauze vertelde ik over “eerste indruk”. Over uitstraling. En over het effect van je brein op je lichaam. En over het effect van je lichaam op je brein. Alle dames deden mee met de oefening die ik voordeed en iedereen kreeg een big smile op het gezicht. Dat was zo leuk om te zien.

Brillen

Na mijn optreden kwam Tritia Miedema van het brillenmerk Henau eyewear met een interessante presentatie. Ze vertelde hoe belangrijk het is dat je een bril kiest die bij je past. Er zijn zo veel vrouwen met een verkeerde bril. Terwijl een bril zo bepalend is voor de eerste indruk, je uitstraling. Ik vond haar verhaal heel interessant en leerzaam. Na haar presentatie was er een run op de nieuwste collectie brilmonturen.

Dank je wel

Al met al vond ik het een geweldige avond. Ik hoop dat de zaal dat ook vond. Wie weet doe ik het nog eens, als er interesse is tenminste. Voor mij was dit een geweldig leuke ervaring. Ik wil daarom iedereen die er die avond was, heel hartelijk bedanken. Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik.

X Ka.

Één reactie op “Mijn eerste “optreden””

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: