Categorieën
gezin, familie Lifestyle maatschappij

10 redenen waarom ik opzie tegen de kerst

Dat het maar weer snel achter de rug is

En ineens is het dan weer kerst. Alweer een jaar voorbij. Eigenlijk had ik het niet zo in de gaten. Ook al staat de kerstboom er al van eind november. Toch lijkt kerstmis heel plotseling weer daar. En ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in.

kersttafel
(foto: picjumbo)

10 redenen waarom ik opzie tegen de kerst:

1. Kerstavond vieren we ieder jaar met familie Kox, bij mij thuis. Dus dan zorg ik altijd dat de boel er een beetje netjes uitziet. En dat de kamer leuk versierd is. Ik verbouw de hele woonkamer en dek de tafel op een zo mooi mogelijke manier. En zorg dat de glazen, borden en het bestek klaar liggen. Meestal blijven er nog een paar logeren dus de bedden moeten schoon zijn en de slaapkamers een beetje gezellig. Dus poetsen maar…

2. Het draait tijdens kerst toch wel vaak om eten en drinken. En dat doe ik dan ook. Veel te veel van allebei. Onder het mom van “Het is maar één keer kerst hè, hahaha.” Maar ik vier drie dagen kerstmis. Dus dat is dan drie keer vreten en zuipen. Ik zit al vol bij de gedachte.

3. De weken voor de kerst is het op m’n werk zó vreselijk druk. De sale is dan begonnen dus iedereen wil iets moois scoren met korting. En daarna komen ze nog eens, want ze willen toch nog gauw iets nieuws voor het kerstfeest, kerstgala of de kerstborrel. En dan heb je nog de last minute shoppers die kleding als cadeau geven of een cadeaubon kopen. Daarom zit ik meestal uitgeput aan het kerstdiner. Na twee wijn kom ik al niet meer uit m’n woorden.

4. En wat moet ik zelf aan? “Ach, ik heb kleding genoeg”, denk ik altijd. Maar in die hippe joggingbroek (van dat best wel dure merk) ga ik toch echt niet aan het kerstdiner zitten. En m’n wollen kabeltrui, daarin heb ik het veel te warm tijdens het gourmetten. Misschien wordt het toch gewoon m’n joggingbroek en een t-shirt. Lekker makkelijk.

5. Eerste kerstdag gaan we naar m’n schoonouders. Daar pakken we de cadeaus uit. We trekken ieder jaar lootjes. Maar uiteindelijk heeft iedereen van alles voor iedereen gekocht. En zijn het weer overdreven veel cadeaus. En belachelijk veel geld uitgegeven. Terwijl we elkaar beloofden het dit jaar echt anders te doen. Daarna gaan we uit eten. Lekker bij Mia’s. Daar kom ik graag en ik weet dat het eten er heerlijk is. Maar wat moet ik dán weer aan? Ik heb niks…

Kerstcadeautje
(foto: picjumbo)

6. Ik weet nu al dat m’n dochter zich gaat vervelen en zal vragen: “Wanneer gaan we naar huis? Ik ben het beu” meteen na het voorgerecht. En dan moeten we nog een paar uur. Voor haar is een restaurant natuurlijk oersaai. En een spelletje doen zit er niet in, in een restaurant. Dus zit ik met een onderuit-zittende, geen wifi hebbende, met eten spelende, zeurende puber naast me. Pfff, waren we maar thuis gebleven.

7. Op televisie is er geen normaal of fatsoenlijk programma te zien. Alles draait om tranentrekkers als “All you need is love”. En Sissy en andere flauwe, romantische films. Ik hou niet van romcoms en kerstfilms. Die zijn te voorspelbaar, te makkelijk. Daar vind ik niks aan. Stomme tv tijdens de kerst. Om over de kerst mis maar niet te spreken. Lang leve Netflix.

8. Kerstkaartjes sturen doe ik al jaren niet meer. Al dat gedoe. En slecht voor het milieu. Hoogstens post ik iets op Facebook. Dit jaar dacht ik: “Ik doe gewoon helemaal niks. Dat heeft toch niemand in de gaten.” Maar ik ben wel zo aardig om te reageren op posts van anderen. Maar daardoor heb ik het hartstikke druk met het antwoorden op andermans kerstwensen. “Jullie ook een fijne kerst en een gelukkig en gezond 2020.”

9. Alles is gesloten. Winkels, kapsalons, café’s, alles waar je op je vrije dag eens naar toe zou willen, is gesloten. Of wanneer je merkt dat je toch nog een extra stokbroodje of een pak koffie nodig hebt. Helaas, winkel gesloten op eerste kerstdag. En dat is heel normaal hoor. Mogen de winkelmedewerkers asjeblieft ook eens een dag vrij? Maar mijn koffie is op. En ik kan niet zonder.

10. Overal die kerstmuziek. Om gek van te worden. En ik zing ze nog mee ook. Ik heb het niet eens in de gaten. Het populairste kerstnummer is van Mariah Carey. “All I want for Christmas is youuuu!” Wat een k*tlied. En dat mens zelf is helemaal een ramp. Affijn, vrolijk kerstfeest.

X Ka.

kerstballen rood
(foto: picjumbo)

2 reacties op “10 redenen waarom ik opzie tegen de kerst”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: