Categorieën
bloggen Lifestyle podcast

Mijn eigen podcast

Wat is podcast eigenlijk? Luister naar mijn eerste aflevering en vertel me wat je er van vindt.

Nu mijn blog ‘X by KA’ alweer bijna drie jaar bestaat, vind ik het tijd voor een volgende stap. Naast schrijven en presenteren, leek het me leuk om een podcast te beginnen. Een wat?

Schrijven

Het schrijven van blogs is nog steeds mijn grootste hobby. Over mode of over mijn puberdochter. Over blunders en gezichtsmaskertjes. Het is zo leuk om de reacties van mensen te lezen.

Maar ook letterlijk het schrijven van een artikel. Een goede titel, zinsopbouw, grammatica, verdeling van tekst en kopjes, alinea’s, leesritme. Ik denk overal over na. Dat vind ik nou eenmaal leuk. Dat heb ik eigenlijk al vanaf de basisschool.

presentatie figuurtypes
presentatie figuurtypes

Presenteren

Naast het schrijven van artikelen, wil ik ook gaan presenteren. Ik geef lezingen voor de 40 plus vrouw. Presentaties op het gebied van mode, styling en uitstraling. Ook met onderwerpen als lifestyle, de overgang, en mindfulness (zonder zweverig te worden) kan ik een avondje vullen. Natuurlijk in mijn eigen stijl dus een beetje luchtig en met de nodige zelfspot.

En nu ben ik weer aan een nieuwe uitdaging begonnen. Podcast.

Spotify

Alles “on demand”

Tegenwoordig kun je films, docu’s en cabaret kijken wanneer het jou uitkomt. (Netflix, Videoland etc.) Je bent niet meer afhankelijk van de televisiezenders en hun programmering. En je kunt jouw muziek luisteren wanneer jij dat wil. (iTunes, Spotify enz.) Een album kopen is niet meer nodig. Je hebt toegang tot alle muzieksoorten die er maar bestaan.

Ook om een boek te lezen/luisteren hoef je niet meer naar de bibliotheek of de boekenwinkel. (eReaders, Storytel etc.) Tegenwoordig zijn al dat soort dingen “on demand”, op aanvraag/verzoek dus.

Wat is podcast?

Nu wordt het steeds populairder om ook radioprogramma‘s on demand te luisteren op iTunes of Spotify. Je kunt zelfs binge-listenen. Bijvoorbeeld een reeks interviews over een bepaald onderwerp. Of een yoga-sessie bijwonen. Een cursus volgen. Een hoorspel luisteren. Gewoon een radioprogramma, maar dan over wat jou interesseert en wanneer jij daar zin in hebt. Dat is podcast.

X by KA - de podcast lggo
X by Ka – de podcast

Mijn eigen podcast

En nu ga ik er ook een beginnen. Net zoals ik drie jaar geleden mijn blog begon, heb ik nu mijn eigen podcast: X by KA – dé podcast voor de 40+ vrouw. Met dezelfde onderwerpen als op mijn blog: mode, beauty, vrouw zijn, de overgang, gezin, cultuur, maatschappij enz.

Je kunt me vinden op Anchor.fm en Spotify.

podcast neon

Ik moet nog veel leren over interviewen, editen enz. Maar dat komt vanzelf wel, ik doe m’n best. Je bent nooit te oud om te leren.

Mijn plan is om leuke onderwerpen te bespeken en interessante vrouwen te interviewen. Hopelijk vind je het leuk om me ook eens te hóren, niet alleen te lezen. Ik doe dit namelijk niet alleen voor mezelf. Maar vooral ook voor jou, mijn trouwe lezer.

Let me know

En ik hoor graag over welk thema je meer wilt weten. Waar je altijd graag over leest op mijn blog. Of misschien een onderwerp waar ik nog nooit over begonnen ben. Wie weet ken je iemand met een bijzonder verhaal. Ideeën van jouw kant zijn altijd welkom. Ik hoor of lees je graag.

Liefs,

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: