Categorieën
beauty health Lifestyle review

Gezichtsmasker met maansteen, aan- of afrader?

Ik probeerde het peel off mask met maansteen extract.

Ook al is het geen strenge winter, toch kom ik amper buiten. Ik neem me voor om lekker lange wandelingen te maken in de natuur, maar dat heb ik welgeteld 0 keer gedaan. En binnen met de verwarming steeds aan, dat is heel slecht voor de ouder wordende huid.

Action * PEEL OFF MASK * Holographic Glow * with moonstone extract

Dus nam ik vandaag een huidverzorgingsdagje voor mezelf. Ik had weer iets leuks mee genomen uit Action. Een mooi blinkend pakje van The Beauty Dept. Eigenlijk waren het twee zakjes. Met een peel off masker voor het gezicht. Het lag daar zo te shinen, dat ik ze wel móest meenemen.

peel off mask moonstone

Maansteen

Pas thuis gekomen, las ik wat er allemaal in zat. Van alles en nog wat zoals water, alcohol en maansteen extract! Da’s toch fantastisch? Ik smeer gewoon maangruis op m’n gezicht! Helaas is het niet afkomstig van de maan maar van de edelsteen.

Maansteen staat bekend om z’n veelzijdigheid. Het is goed voor je spirituele groei. Voor je intuïtie en je mensenkennis. Het vergroot je vrouwelijkheid en creativiteit. Het zou ook helpen tegen lichamelijke klachten als o.a. blaasontsteking en slapeloosheid. Voor je gezicht is het vooral goed voor de doorbloeding van je bloed en de lymfe.

moonstone gel

Het zakje scheurde gelukkig makkelijk los van de andere. Anders heb je daar meteen niks meer aan, of is mijn dochter verplicht om ook te smeren. Maar ze is niet meer zo dol op peel off maskertjes na ons avontuur met het charchoal mask. Het tweede zakje was nog heel dus niks aan de hand.

Holographic

De dikke gelei was glanzend wit parelmoer en was zelfs een beetje holografisch. Erg mooi. Dat komt natuurlijk door de maansteen die er door zit. Ik moest het stevig uit het zakje duwen want het is een geconcentreerde gel.

Ik smeerde het op m’n gezicht, hield de ogen, wenkbrauwen en lippen vrij. Het kan pijn doen als je de hard geworden gel er af moet halen. Het trekt zelfs je haartjes mee. Maar het smeren lukte prima. Nu moest ik 10 tot 15 minuten wachten… Pompidom…

Freddy Krueger

M’n huid trok helemaal strak toen de gel opdroogde. Eerst leek het me wel wat, zo’n strakke huid. Maar al snel veranderde ik in Freddy Krueger. Dus laat dan toch maar zitten.

Na ongeveer een kwartiertje haalde ik het peel off masker van m’n gezicht. Dat ging redelijk makkelijk. Ik had gelezen dan je vanaf de zijkanten naar het midden moest los trekken. Dus dat deed ik braaf.

Kabouter Plop

Na Freddy Krueger kwam Kabouter Plop. Weet niet wie ik enger vind. Maar het afpielen van het maskertje ging eigenlijk best goed in tegenstelling tot sommige andere pijnlijke peel off masks.

Haar naar de maan

Maar ik had toch iets niet goed gedaan. Er zat een hele lok haar in dat masker. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Straks krijg ik het niet meer los. En is mijn hele kapsel naar de eh, maan dus.

Mijn gezicht was in ieder geval diep en goed gereinigd. De poriën zijn weer schoon. Omdat ik m’n huid wel goed moest beschermen tegen wéér een dagje bij de verwarming, (met als gevolg uitgedroogde huid en daardoor vatbaar voor vervuiling en pukkeltjes) heb ik een lekkere dagcrème opgesmeerd van L’Oréal. Ik kan er weer even tegen. Een momentje voor mezelf én een schone huid.

Aan- of afrader?

Ach, het is een grappig piel-af-masker. Gewoon geinig, niets bijzonders. Maar het ziet er wel leuk uit. En je kunt altijd zeggen dat je je huid gereinigd hebt met maansteen! Ook leuk als cadeautje in een glitter&glamour pakket of zo iets. Dus ja hoor, een aanrader. Het reinigt en het ziet er mooi uit.

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d