Categorieën
Lifestyle maatschappij tv, film, theater

Nieuwe Netflix serie “Le Bazar de la Charité”.

Een mooie miniserie op Netflix voor iedereen die van kostuums, drama, romantiek en feminisme houdt.

Ik heb weer een nieuwe Netflix serie ontdekt. Een mooi kostuumdrama, gebaseerd op een echte gebeurtenis. Het is een spannend verhaal en het gaat over sterke vrouwen. Wat wil je nog meer?

Het verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis. In 1887 was er voor de derde keer een liefdadigheidsbazaar in Parijs. Een houten loods waarin allerlei prullaria werd verkocht voor het goede doel. Ook allerlei animatie was aanwezig en een bioscoopzaaltje van de cinematograaf. Daar werden korte films geshowd door de broers Lumière.

tekening Charité
tekening uit 1897

Op de bewuste dag, 4 mei 1897, heeft er een afschuwelijke ramp plaatsgevonden, die nog steeds herinnerd wordt. In de filmzaal ontstond brand en al snel stond het hele gebouw in lichterlaaie. Er zijn bij deze brand 126 mensen omgekomen. Voornamelijk vrouwen.

Alice, Adrienne en Rose
Alice, Adrienne en Rose

In de 8-delige miniserie Le Bazar de la Charité volgen we drie vrouwen. Zij overleefden de brand. Adrienne de Lenverpré, die probeert af te komen van haar vreselijke man. Alice de Jeansin die tegen haar zin verloofd is met de rijke Julien. En het dienstmeisje Rose Rivière die bijna onherkenbaar verminkt werd door de brand en een nieuw leven krijgt.

Madame Huchon zoekt dochter
Madame Huchon zoekt haar dochter

In de ziekenhuizen zoekt een wanhopige moeder naar haar dochter Odette. Helaas is haar dochter overleden in de brand. Omdat ze dit niet kan verkroppen, neemt ze de verminkte Rose mee naar huis en vraagt of zij haar dochters plaats wil innemen. In ruil voor een rijk bestaan.

Adrienne met haar man
Adrienne met haar man

Adrienne loopt weg bij haar vreselijke man en ze zoekt stiekem contact met hun dochtertje Camille. Als haar man er achter komt, probeert hij haar met man en macht te vinden en terug te halen. Hij stuurt Camille naar een kostschool ver weg. Adrienne doet alles om haar te vinden.

Alice met haar verloofde en minnaar
Alice met haar verloofde Julien en haar geheime minnaar Victor

Alice wil haar verloving verbreken met de rijke Julien. Ze is verliefd op de rebel Victor, die onterecht gezocht wordt voor het stichten van de brand in de bazaar. De vader van Alice vertelt over de slechte financiële toestand van de familie. Hij vraagt Alice toch met Julien te trouwen om de toekomst en de eer van de familie te redden.

Odettes man
Odettes man

Rose stemt in met het plan om zich voor te doen als Odette Huchon. Maar dan komt Odettes man terug van een lange reis. De masochistische man eist veel aandacht van zijn zogenaamde vrouw, wat tot veel problemen leidt.

Ondertussen zijn er bijeenkomsten van vrouwen die willen strijden voor meer rechten voor de vrouw. Ze krijgen steeds meer leden en starten een revolutie.

De hoofdrolspelers: Camille Lou (Alice), Aydrey Fleurot (Adrienne), Julie de Bona (Rose), Victor Meutelet (Victor), Théo Fernandez (Julien).

De serie Le Bazar de la Charité is een spannende serie over vrouwen in de 19e eeuw. Een mooi kostuumdrama met boeiende verhaallijnen. Met als ondertoon het ontstaan van de feministische beweging.

Ik heb er met veel plezier naar gekeken. En eigenlijk is het jammer dat de serie maar acht delen heeft. Van mij had het een paar seizoenen mogen doorgaan.

Een echte aanrader dus!

X, Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: