Categorieën
fashion Lifestyle

10 modetrends lente/zomer 2020

Dit zijn de trends voor komend seizoen.

Wat zijn de nieuwste trends? Wat mag er niet ontbreken in je zomergarderobe? Ik zet de belangrijkste fashiontrends voor lente/zomer 2020 op een rij.

1. Safari look

Summum Woman
Summum Woman

Dit voorjaar zien we leuke safari-details in de kleding. Klepzakjes, epauletten, zakken op broeken, rafelranden en dierprints. Deze stijl is vooral te zien in natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, zijde, canvas en viscose. En in rustige kleuren als beige, wit, camel, cognac, legergroen en zwart. De klassieke, toch stoere uitstraling wordt vrouwelijk gedragen met ceintuur in de taille en een mooie leren tas.

2. Lange rok

Jc Sophie lange rok
Jc Sophie

De rok is weer helemaal terug. In iedere stijl zien we, naast de midilengte, deze maxi-rok. Of het nu een plissérok, een rok met stroken of een gladde stof is, dit klassieke kledingstuk is helemaal hot. Maak de rok een beetje hip en jong door er een platte schoen onder te dragen.

3. Jaren ’70 hippie

Summum Woman met paard
Summum Woman

De jaren 1970 zijn helemaal jaren 2020. Deze hippiestijl, ook wel bohemian of gypsy genoemd, is veel te zien op festivals. Paisleyprint, patchwork, franjes en slierten. Pofmouwen en flared pijpen. Naturellen of felle kleuren. Het kan allemaal. Het doet ons denken aan onze jeugd. Holly Hobby en Janis Joplin. Deze romatische look combineer je met een suède cowboylaars of leuke sandaal.

4. Cowboy boots

VIA VAI western boot Blake
VIA VAI

Vorig jaar begon deze trend heel langzaam op te komen. Maar deze zomer zie je ze volop: de cowboy boot. Deze stoere laars is het mooist onder een bohemian jurk of rok. Ook leuk in combinatie met de safari look. De laars kan in hoogte verschillen. Ze zijn er in enkelhoogte tot kniehoogte. En ook de hak is iedere keer anders. De originele westernlaars heeft een schuine hak. Ook leuk zijn de riempjes, sporen of kettingen die om de laars kunnen. Dit past helemaal bij de cowboy- of westernlook. Een gekledere variant van deze laars is de halfhoge of hoge afzaklaars, zowel in suède als in leer.

Lees ook: 10 trends voor zomer ’19.

5. Wol

Summum Woman wol, zijde en kant
Summum Woman

Wol in de zomer? Ja, waarom niet. De seizoenen lopen door elkaar heen. In de zomer kan het koud zijn, in de winter juist heel zacht. De wollen truien en vesten staan prachtig over de zachte vrouwelijke tops en blouses in zijde-achtige stoffen. Mooie wol in combinatie met glanzende materialen straalt luxe en vrouwelijkheid uit.

6. Grove sieraden

Pimps & Pearls

Grove en drukke sieraden mogen weer. Grote oorbellen in de vorm van ringen of kwastjes. Ook armbanden, kettingen en ringen. Je kunt er meerdere tegelijk dragen. Hout, leer, steen, goud, zilver of fel gekleurd katoen. Sieraden mogen weer opvallen. Ze maken je outfit af. Erg trendy zijn de mala kettingen die mooi passen bij het hippiestijltje. Ook leren of kralen armbanden zijn helemaal in en passen bij iedere outfit.

7. Utility

In Wear overall beige
In Wear

Utility of werkkleding is helemaal van nu. De overall van stugge stof is erg trendy voor de stoere, zelfbewuste vrouw. Ook denim, van oorsprong bedoeld voor werkkleding, zien we steeds meer terug in de mode. Utility wear is vaak voorzien van grove details als ritsen, knopen of riempjes. De kleuren van deze stijl zijn meestal beige, blauw, zwart of cognac. Ook de safarilook heeft veel weg van werkkleding met de grote zakken en opvallende knopen en gespen.

Als ex-jeansmeisje is dit helemaal mijn ding. Je kunt me dus binnenkort zien lopen in bovenstaand pak.

8. Jogging

10DAYS jogstijl
10DAYS

Het is geen nieuwtje dat de mode steeds comfortabeler wordt. En wie wil dat nu niet? Jogging- en sweatstof draagt heerlijk en is mooi om te zien. Draag een joggingbroek met een colbert en je kunt zo de stad in. Deze comfy home wear is geïnspireerd op sportkleding en is daarom vaak in zwart, wit of grijs. Met hier en daar een accentkleur. Bijna alle merken hebben wel een joggingbroek en een sweater in de collectie dus er is keus genoeg voor iedere vrouw. Natuurlijk draag je er een sportieve schoen onder zoals een (dad)sneaker of een stoere sandaal.

9. Het pak

Penn&Ink N.Y. pak
Penn&Ink N.Y.

Het pak kan op verschillende manieren gedragen worden, daarom is het zo’n fijne aanschaf. Naar kantoor of chique receptie met blouse en pumps er onder. Of lekker casual, om bijvoorbeeld te statten, draag je het met t-shirt en sneakers. Het leuke van een pak is dat je de broek en de blazer afzonderlijk kunt dragen. Iedere keer anders gecombineerd. Het pak is er in alle kleuren en in allerlei materialen. Met of zonder stretch. Een mooie zomervariant is van linnen zodat je een luchtige en nonchalante stijl creëert.

Lees ook: Linnen is koel!

10. Leer en suède

Summum Woman suède rok
Summum Woman

Leer en suède zijn eigenlijk nooit uit de mode. Maar met de terugkeer van de natuurlijke look, zijn deze materialen nóg belangrijker. Zowel bij de safari- als de bohemian stijl is beige en cognac suède heel mooi. En in de city of joggingstijl past het zwarte biker jack weer beter. Ook in broeken en rokken zien we deze stof. En natuurlijk in tassen, riemen en laarzen. Leer en suède zijn een must.

Zo is er een goede outfit voor ieder moment van de week of dag. Voor op kantoor, voor naar een feestje of lekker thuis op de bank. We kunnen er altijd trendy uitzien.

Zelf ben ik helemaal weg van het pak, zowel op het werk als tijdens een avondje uit. Ik ga in een maxidress naar een festival of terrasje. Een ik doe een dagje statten in m’n overall of comfy joggers.

X, Ka.

P.S.: Inspiratie nodig of zin in een avondje mode? Schrijf je dan (gratis) in voor het STYLE EVENT op 18 maart in Hotlegs Terneuzen. Op deze avond geef ik – samen met de modellen – een presentatie over de verschillende stijlen die we deze zomer gaan zien. Wees snel want we hebben maar 60 zitplaatsen! *Helaas, we zitten vol. Er zijn geen tickets meer te krijgen.*

Één reactie op “10 modetrends lente/zomer 2020”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: