Categorieën
fashion Lifestyle

7 x fouter dan fout.

Vroeger heb je gezworen dat je dit nooit meer zou dragen.

We hebben weer een paar nieuwe come backs gezien op modegebied. Van die dingen die je vroeger hebt gedragen en waarvan je zegt: “Die doe ik nooit meer aan. Dat is zó fout!” Zie ook deze of deze blog. Op onze leeftijd hebben we het al gezien en is het daarom vreemd om het weer terug te zien. Het voelt als fout.  Fouter dan fout. En nu is het terug.

 1. Het heuptasje. Reuzenhandig vond ik ze. Je propte er van alles in en je had je handen vrij. Het diende meteen als ceintuur en buikje-camoufleerder. Ik heb ze graag gedragen eind jaren ’80. Ik had er één in zwart leer en eentje in bruin suède. Nu zijn ze helemaal terug. Het kan zowel chique als sportief gedragen worden. Ook stoer is het om hem schuin aan de voorkant over je schouder te dragen.
  rubriek.nl
  (foto: rubriek.nl)
 2. Dikke zolen. Ken je de Buffalo’s nog? Die foute shoenen uit de jaren ’90? Sneakers met mega-dikke zolen zijn helemaal hot. Ze horen onder de wijde track pants (trainingsbroeken) die ook weer helemaal in zijn. Tango shoes had vorig jaar al redelijk dikke zolen, maar het mag nu nog ‘een beetje meer zijn’. Bij Balenciaga zag je deze Crocks (over fout gesproken) vorig jaar al op de catwalk. balenciaga-foam-shoes
 3. Blauwe oogschaduw. Toen wij ons als jonge meisjes voor het eerst gingen opmaken, gebruikten we blauwe oogschaduw. En blauwe eyeliner. En roze blush en lipstick. Van de HEMA. Denk er getoupeerd haar bij en je hebt een typisch jaren ’80 look. Blauwe en roze oogmake up is weer hip en trendy.
 4. De pony. En dan heb ik het niet over My Little Pony. Nee, de ‘fringe’. Je haar op je voorhoofd in een rechte pony. Verschillende lengtes mogen. Heel kort of heel lang tot op je wenkbrauwen. Ook bij verschillende haartypes zien we deze trend. Steil haar of krullend, de pony mag weer.
 5. Netkousen. Er was een tijd dat je als sletterig werd omschreven wanneer je met netkousen over straat ging. Zó fout was dat. Nu heeft deze panty een come back. Het leukst zijn ze onder een jeans met gaten, zodat je het motiefje er door ziet. Maar ook hip zijn netsokjes in een schoen onder een 7/8e broek. Superleuk!
  netkousen
  (foto: janitv.be)
 6. De snor. Deze trend is natuurlijk niet voor ons, hè girls. Maar voor onze mannen en zoons. De snor is back! Na de hipsterbaarden, wordt het nu tijd voor de foute jaren ’70 snorren. Een Amerikaanse politiesnor, een Magnumsnor, of de Dahli snor (die zien we nu al volop). Alle snorren mogen weer. Mits goed onderhouden en mooi getrimd.
  snor
  (foto: example.pl)
 7. Enneh, ik wil niet op de feiten vooruit lopen, maar het is nu wachten op de eerste “nieuwe” matjes natuurlijk. Als er íets fout is…. Of toch niet?  😉
 8. matje pinkblonde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: