Categorieën
fashion Lifestyle

Linnen is koel!

Mooi en heerlijk koel in de zomer: linnen.

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om je goed te kleden met die hitte? Je wil er leuk uitzien. Niet te kort want lelijke knieën en spataderen. Geen blote armen want kipfilets en spekarmen. Geen dunne kleding want dat schijnt door. Geen polyester want dan ga je stinken. Maar wat dan?

Iedere zomer heb ik hetzelfde probleem. Op koelere dagen draag ik lekker een blouse of T-shirt met een stoer colbert of een leuk vest er over. Daar voel ik me het best in. Maar zodra de thermometer boven de 20 graden komt, breekt me letterlijk en figuurlijk het zweet uit. Dan sta ik voor de kast met de vraag die iedereen wel eens stelt: Wat moet ik aan?!

Het antwoord is simpel: linnen. Linnen is een product dat gemaakt is van vlas. Vlas is een van de weinige vezels dat nog volop in West-Europa wordt geteeld. Er wordt maar weinig water en energie gebruikt bij de productie van linnen. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Het is daarom een eerlijke en duurzame stof.

Linnen is dé stof voor de zomer omdat het een natuurlijke ventilatie heeft. Daardoor voelt linnen in de zomer koel, en in de winter warm aan. Het is de sterkste natuurvezel en is daardoor slijt- en scheurvast. Linnen is niet statisch, hypo-allergeen en pluist of pilt niet. Wel heeft linnen als eigenschap dat het snel kreukt. Dat hoort bij deze stof en ik vind dat rommelige juist leuk.

Dus met mooi weer is linnen de koelste stof om te dragen. Wat is er allemaal in linnen te krijgen? En hoe draag je het? Hier een paar voorbeelden:

linnen rok geel La Fée Maraboutée
gele rok van La Fée Maraboutée

De maïsgele rok met strop is zo leuk. Hier heb ik het gecombineerd met een gestreept T-shirt van mezelf en het mooie cognac kleurige colbert van YAYA.

linnen jurk groen La Fée Maraboutée
groene linnen jurk van La Fée Maraboutée

De jurk van La Fée Maraboutée is in een petrol groene kleur. Het heeft een knoopsluiting en een ceintuur. Mooi met een revers kraag en halflange mouwen.

linnen jurk streep Penn&Ink N.Y.
gestreepte linnen jurk van Penn&Ink N.Y.

Een heerlijke jurk in Scandinavische stijl. De jurk van Penn&Ink N.Y. heeft een ronde hals en driekwart mouwen. De kleuren in deze gestreepte jurk zijn ecru, camel en zwart.

linnen jurk blauw Penn&Ink N.Y.
knalblauwe jurk van Penn&Ink N.Y.

De comfortabele en sportieve jurk van Penn&Ink N.Y. heeft een ronde hals en driekwart mouwen. Deze jurk staat het leukst met sneakers. Hij is er ook in de kleuren dennengroen, mintgroen en zwart.

linnen jurk kaki La Fée Maraboutée
kaki jurk met pailletten van La Fée Maraboutée

Ook de kaki kleurige jurk van La Fée Maraboutée is mooi. Het heeft korte mouwen, steekzakken, kraag en een V-hals met pailletten.

linnen vest crème 10DAYS
lang ecrukleurig vest van 10DAYS

Hier ben ik dus helemaal verliefd op. Het lange crème kleurige vest van 10DAYS met grote knopen met in diezelfde stof het luxe T-shirt met V-hals van 10DAYS. De linnen bermuda is van VILA en heeft een hoge taille met bandplooi. Ton sur ton staat altijd chique.

linnen blouse beige print Expresso
blouse met print van Expresso

De leuke printblouse van Expresso heeft korte mouwen en een wijde, ronde hals. Hij is ook verkrijgbaar in zwart/wit. Hier gecombineerd op een zwarte bermuda met ceintuur van Geisha.

linnen top zebraprint YAYA
tijgerprint top van YAYA

De leuke top in tijgerprint van YAYA is mouwloos en heeft een ronde hals. Deze top is er ook in zandkleur-met-kakigroene print. De zandkleurige bermuda met hoge taille, ceintuur en steekzakken is van Object.

linnen broek camel Penn&Ink N.Y.
camelkleurige broek van Penn&Ink N.Y.

Deze fantastische broek van Penn&Ink N.Y. is in camel kleur en heeft een zwarte bies aan de zijkant. Een strop en steekzakken. Hij is er ook in wit. Daarboven draag ik een zacht linnen wit T-shirt met V-hals van YAYA en mijn eigen linnen blazer (Toch weer een blazer).

linnen broek wit Penn&Ink N.Y.
witte broek van Penn&Ink N.Y.

Deze heerlijk zittende broek van Penn&Ink N.Y. is een van mijn favorieten. Ik kan niet zonder minimaal één witte broek in de zomer. Hij heeft steekzakken en klepzakjes aan de achterkant. Het gele T-shirt van In Wear heeft een mooie print in roze, wit en donkerbruin/zwart. Het heeft korte mouwen en een V-hals.

linnen polo naturel YAYA
polo naturel linnen YAYA

Wat een leuke polo is dit. Een jaren ’20 Engelse stijl met V-hals, polokraagje en halflange mouwen. Dit zandkleurige shirt is van YAYA en combineert met bijna alles.

Met linnen krijg je het nooit te warm. Linnen is koel en cool!

X Ka.

2 reacties op “Linnen is koel!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: