beauty Lifestyle review

7-day face masks, aan- of afrader?

face mask THURSDAY

Af en toe kom ik iets leuks tegen dat ik wil uitproberen. Een crème, een wenkbrauwpotlood, een nieuw drankje. Het kan van alles zijn. Deze week test ik de 7day smoothie face masks van Action. Zeven verschillende gezichtsmaskers, voor iedere dag een andere.

7-day smoothie face masks
7-day face masks set

Vandaag de vierde van de 7-day face masks challenge. Ook deze keer doe ik het alleen want mijn dochter Evi (12) is nog steeds uit logeren. Ik ben benieuwd wat er vanavond voor mij op het programma staat. Evi en ik hebben afgezien met het peel off mask op maandag, we hebben genoten van de smoothie op dinsdag en woensdag was een makkie.

face mask THURSDAY
face mask THURSDAY

THURSDAY * Purifying Mud * avocado & oatmeal

De reinigende smoothie van vandaag bevat avocado en havermout. Wat doen deze ingrediënten voor de huid? Avocado, de Mexicaanse vrucht, zit vol vitamine A wat helpt bij het zuiveren van de huid. En het bevat veel mineralen die huidveroudering tegengaan. Havermout, ik wist niet eens dat het iets voor je huid kon doen. Maar havermout is een superfood dat vaak gebruikt wordt bij huidproblemen zoals eczeem of brandwonden. Havermout beschermt de huid tegen huidirritaties. En het verlicht de jeuk bij huiduitslag, eczeem, insectenbeten en giftige planten.

De groene modder knijpt makkelijk uit de verpakking. De geur is niet heel sterk. Maar een avocado heeft ook niet zo’n heftige geur. En havermout neutraliseert geur en smaak ook nog een beetje. Modder bevat meer vocht dan klei maar dekt de huid toch goed af. Daardoor wordt de huid krachtig gehydrateerd en trekken de werkende stoffen diep in.

De crème is iets dunner, iets vloeibaarder dan klei. Het smeert makkelijk uit. Groen is helemaal mijn kleur dus het staat me beeldig. Vooral in combinatie met m’n knaloranje shirt (Yaya). Ik vind dat ik iets weg heb van prinses Fiona, de vrouw van Shrek.

prinses Fiona
prinses Fiona

Dit gezichtsmasker mocht na 10 minuten van het gezicht gewassen worden. Gewoon met lauwwarm water. Net als de klei van voorgaande dagen. Na het schoonmaken van mijn gezicht, voelde mijn huid heel zacht. En het zag er rustig uit, zoals beloofd. De ingrediënten hebben beginnende onzuiverheden meteen weggewerkt.

Een heerlijk maskertje, deze avocado oatmeal mud.

Morgen weer een nieuw maskertje. Ik ben benieuwd.

Tot morgen!

X Ka.

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: