Categorieën
beauty Lifestyle review

7-Day face masks, aan- of afrader?

ZATERDAG: selfheating CLAY

Om de zoveel tijd kom ik iets leuks tegen in de winkel wat ik niet kan laten liggen omdat het er zo leuk uit ziet. Deze keer kocht ik een mooi uitziende doos met gezichtsmaskers. 7 smoothies, voor iedere dag een andere. Samen met mijn dochter test ik dit product uit en laat ik weten wat onze ervaringen zijn.

7-day smoothie face masks
7-day face masks set

Het is weeral de voorlaatste dag van de zogenaamde challenge. Deze keer doet mijn dochter Evi (12) gewoon weer mee. Van peel off masks moet ze niet veel hebben, dan haakt ze af. Gelukkig hebben we voor vandaag een lekkere gel met bessen als bestanddeel. Laten we eens kijken hoe dit gezichtsmasker ons bevalt.

SATURDAY: selfheating CLAY
SATURDAY: selfheating CLAY

SATURDAY * Selfheating Clay * sweet berry mix

De crème van zaterdag heeft een zoete bosvruchten geur. Er zit een mix van bessen in verwerkt. Voornamelijk de blauwe bes heeft veel gezondheidsvoordelen. Hij is rijk aan anti-oxidanten, vitamines en vezels.

De natuurlijke blauwe kleurstof in bessen helpt het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Bovendien werkt deze stof ook ontstekingsremmend, beschermt het tegen allerlei ziekten en werkt het cholesterolverlagend. (bron: freshhh.nl)

“O,” zegt Evi. “Ik ben dol op bosbessen! Mijn lievelingstheesmaak is bosbessen. En ik drink graag cassis. Ik vind besjes zo lekker zoet.” ‘Ja dat is waar. Zelf vind ik bessen iets té zoet maar ik doe vaak blauwe bessen in mijn yoghurt met muesli. Nou, dan zijn we hartstikke gezond bezig, Eef!’

Het is wederom een clay, net als dinsdag en woensdag. Maar deze is self heating. Het wordt dus warm zodra je het op de huid smeert. Er zitten ingrediënten in die een (onschuldige) chemische reactie veroorzaken. Het opwarmen van de huid opent de poriën waardoor het de klei beter opneemt.

Het kleimasker smeert niet heel makkelijk omdat het redelijk dik is. Het begint meteen warm te worden, zodra het nog maar in aanraking komt met de huid. En daarna is het moeilijk uit te smeren. Het warmt inderdaad op maar wordt niet heet. Onze gezichten gaan er niet van gloeien.

blue berry kiss
blue berry kiss

Na ongeveer 10 minuten wassen we het maskertje er af met lauw water. Het gaat er eenvoudig af, het kost niet veel moeite.

Ons gezicht voelt lekker zacht aan. Zo’n weekje smeren ga je toch merken. Het zou heerlijk zijn om nu ons bed in te duiken. Het is ook al bijna bedtijd voor mijn tienerdochter. Maar het is nog vakantie dus ze mag wat langer opblijven.

‘High Five, Evi!’ We zijn bijna klaar met de week challenge. Morgen het laatste maskertje. Ik ben benieuwd. Morgen ook ons eindoordeel over het 7-Day Face Masks pakket van Action.

Tot morgen!

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: