Categorieën
beauty Lifestyle review

7- Day face masks, aan- of afrader?

VRIJDAG: refreshing PEEL OFF

Deze week doe ik samen met mijn dochter (12) de face mask challenge. Iedere dag proberen we een ander gezichtsmasker. Bij Action kocht ik vorige maand een blinkende doos met zeven verschillende smoothies. Voor iedere dag een andere. Het zag er zo leuk uit. Maar ís het ook leuk?

7-day smoothie face masks
7- day face masks set

Vandaag is mijn dochter weer thuis na een logeerpartijtje. En we zijn klaar voor de uitdaging van vandaag. “Wat voor maskertje moeten we vandaag doen, mama?” ‘Eens kijken, Evi. Het is vrijdag. De smoothie voor Friday dus. Het is een verfrissend maskertje met komkommer. O, dat vind je lekker, Evi.’ “En wat voor iets is het? toch geen peel off masker hè?” ‘Eh, ja. Dat is het dus wel. Een peel off masker. Oef, we gaan weer pijn lijden haha.’ “Ja jij ja. Ikke niet hoor. Ik ben het masker van maandag niet vergeten. Dat doe ik dus nooit meer he. Ik begin er niet meer aan.”

Ik ben dus duidelijk de winnaar van deze challenge want Evi laat het voor de derde keer afweten. De bangeschijter.

face mask FRIDAY
face mask FRIDAY

FRIDAY * refreshing Peel-off * fresh cucumber

De verfrissende smoothie van vrijdag is gemaakt met komkommer. Deze vruchtgroente is familie van de pompoen en de courgette. In de komkommer zitten nuttige vitamines en mineralen, waaronder silica. Deze stof versterkt het bindweefsel. De komkommer helpt ook bij de genezing van beschadigd weefsel en zorgt deze vrucht voor de groei en herstel van cellen.

Komkommers bevatten veel vocht en zijn daarom heel geschikt om de huid te hydrateren. Bovendien zijn komkommers héérlijk om te eten zodat je zelfs van binnenuit kunt zorgen voor een frisse en gezonde uitstraling.

Kortom, de komkommer is een supergroente. Het fijnste zou zijn om een half uurtje te kunnen liggen met dit masker en twee schijfjes komkommer op m’n ogen. Net als in de film.

De frisse geur van komkommer komt je meteen tegemoet zodra je de verpakking open scheurt. De doorzichtige lichtgroene kleur is weer helemaal anders dan de vorige maskertjes. Dit is meer een gel. Deze peel off crème smeert makkelijker dan die van maandag.

Na zo’n 25 minuten mag het masker er af gehaald worden. Hier komt het pijnlijke, maar belangrijke gedeelte. Je trekt de hard geworden gelei van het gezicht. Alle onzuiverheden blijven in de gelei zitten. Zo trek je als het ware een heel dun laagje van je huid mee en heb je een frisse, nieuwe, schone huid.

Het helpt heel goed als je, net als ik, gekke bekken trekt. Met een strak getrokken huid, krijg je het beter van je gezicht afgestroopt. Net als bij het aanbrengen van make up. Het doet mij ook een beetje denken aan gezichtsfitness.

Zo, na dit klusje moet ik even bijkomen. Mijn gezicht voel ik gloeien door het geweld dat het heeft moeten doorstaan. Ik laat het even met rust en smeer daarna een verkoelende crème op m’n huid.

Poeh, dit was toch wel even afzien. Maarrrrr, álles voor het goede doel: een gezondere huid! Ik ben benieuwd wat ik morgen op m’n gezicht moet smeren. Kijk je dan weer mee?

Tot morgen!

X Ka.

Één reactie op “7- Day face masks, aan- of afrader?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d