Categorieën
fashion Lifestyle

10 modetrends winter ’20/21

de nieuwste trends voor winter 20/21

Het nieuwe modeseizoen is al een poosje bezig. Maar wat zijn eigenlijk de meest opvallende trends voor ons, vrouwen van 40 en ouder? De belangrijkste fashion trends op een rij.

 • Jurk print Moliin
 • Summum jurk zwart roze bloemen

1. Jaren ’70

De jaren ’70 zijn helemaal in. Denk aan Woodstock, Holly Hobby en Het Kleine Huis op de Prairie. Wijde jurken in bloemprint met stroken en roesjes. Hooggesloten kraag, kleine knoopjes en pofmouwen. Daar overheen draag je een grof gebreid vest, of een suède jack.

 • YAYA geruite pak
 • YAYA gilet
 • YAYA spencer

Ook fluweel en corduroy zijn helemaal terug. De spencer en het gilet zie je weer in het modebeeld. Ruiten broeken en blazers in bruintinten. De culotte met hoge laarzen eronder. De broek met flared pijp in denim of een geprinte stof.

 • Penn&Ink pak grijs
 • Penn&Ink suit

2. Jaren ’80

Maar ook de eerste invloeden uit de tachtiger jaren komen weer om de hoek kijken. Brede schouders, glanzende stoffen en wijde (bandplooi)broeken. Vrouwen vechten voor gelijke rechten en hebben steeds vaker een hoge functie. Daardoor wordt het damespak terug belangrijk in de mode.

Lees ook Modetrends herfst/winter ’19/20.

Pimps&Pearls mala ketting
Pimps&Pearls mala ketting

3. Opvallende sieraden

Nu we in de damesmode minder sjaals zien, worden sieraden steeds belangrijker. Met accessoires stijl je je outfit helemaal af.

 • Pimps&Pearls ketting met hanger
 • Pimps&Pearls ketting natuursteen
 • Pimps&Pearls armband leer
 • Pimps&Pearls armband natuursteen
 • X by KA oorbellen dromenvanger zwart
 • X by KA oorbellen gypsy grijs
 • X by KA oorbellen antiek groen
 • X by KA oorbellen antiek oranje
 • X by KA ring luipaard

In het ’70 hippiestijltje zie je veel Mala sieraden. Lange kettingen van edelstenen met bijpassende armbanden. Leren koord of jasseron met een grote hanger eraan. Je mag meerdere kettingen tegelijk dragen. Ook meerdere armbanden aan één pols. En grote oorbellen in de vorm van een dromenvanger, met kraaltjes of kwastjes. Of romantische oorbellen in antiek-look met steentje, gelegd in zilver of goud.

 • X by KA ring groen
 • X by KA oorbellen goud
 • X by KA oorbellen hoorn
 • X by KA oorbellen groene steen
 • X by KA ring goud met grijze steen

De jaren ’80 vraagt meer om een statement sieraad. Een ring met grove, opvallende steen. En grote oorbellen van kunststof in zwart, grijs of een felle kleur. Ook de armband met een strakke vormgeving en vaak van plastic, metaal of hoorn.

Bij de leder look kies je voor sieraden in goud of zilver. Gouden oorbellen voor een warme gloed. Zilver voor een koele uitstraling.

 • Summum blouse Aware
 • Nukus rok print

4. Duurzame kleding

Grote modehuizen en bekende merken worden steeds groener.

De kledingbranche is verantwoordelijk voor een groot deel van de milieuvervuiling. En deze hele industrie gaat nu echt aan de slag om bewuster met materialen om te gaan. Je ziet daarom nu al veel kleding van gerecyclede polyester of biologisch katoen, linnen of wol.

Lees over het merk Nukus.

Als consument zijn wij ook steeds meer bereid om daar aan mee te werken. Eerlijke kleding is vanzelfsprekend nét iets duurder dan de fast fashion items die we met z’n allen kochten. Een beter milieu, dat doen we met z’n allen.

Lees ook mijn blog over duurzame mode.

 • In Wear leren jurk
 • YAYA faux leather dress

5. Leer

We kennen de leren legging en de lederlook spijkerbroeken ondertussen wel. Maar nu is leer nóg belangrijker in de mode. Leren pantalons en leren jurken zijn echte eye catchers deze winter. Een leren blouse op een leren rok of broek is heel trendy. Ton-sur-ton (twee dezelfde kleuren op elkaar), zowel in bruintinten als in zwart is erg mooi.

 • Summum jurk met trui
 • Nukus kort vest

6. Korte vesten en truien

Omdat de taille heel belangrijk is in het hedendaagse silhouet, is het korte vest helemaal in. Op jurken en rokken wordt de taille extra geaccentueerd door een kort vest. Vooral in grof gebreide wol, katoen of acryl. Ook het kort blazertje is super hip.

Sweaters en truien zijn dit seizoen vaak boxy: kort en wijd. De langere trui kan in de rok of broek gedragen worden zodat je meer taille ziet en waardoor je benen langer lijken.

 • Nukus plisérok
 • Summum maxirok
 • Nukus maxirok beige

7. Maxilengte

De rokken en jurken mogen extra lang zijn. Soms bijna tot op de de grond. Deze rokken kun je vinden in polka dots, ruiten, bloemprint of uni. In sweaterstof, satijn, polyester of gebreide wol. Onder die rokken en jurken draag je een stevige boot of sneaker, waardoor je een leuke mix krijgt van tuttig en stoer.

 • Object geruite overshirt
 • Summum geruite overshirt
 • Geisha geruite overshirt

8. Geruite overshirt

Ruiten zien we al een aantal winters. Maar nieuw is de geruite jurk die je ook kunt dragen als lange blouse of als jas. Een stevige stof met grote ruiten, kraag, manchetten, zakken en grote knopen. In iedere stijl zijn ze te vinden. Vrouwelijk in klassieke ruit met glansdraad erdoor geweven. Of in een vilten kwaliteit met een grote ruit of schotse ruit voor de stoerdere vrouw.

 • H&M puffer jacket
 • H&M boxy puffer jacket

9. Puffer jacket

Ken je de doorgestikte nylon jassen van jaren geleden nog? “Slaapzakken” noemden sommigen het. Haha, laat dit nu weer helemaal terug ín komen. Maar dan groter en meer oversized, zoals alle trendy jassen van nu.

Een grote, brede, doorgestikte jas. Met dons of met synthetische vulling. Maar ook met heel veel lucht, vandaar de naam puffer. Je gaat ze vinden met capuchon of opstaande kraag. Zowel de korte als de lange versie. En zelfs een puffer body warmer, ik ben fan!

 • Mondkapje ruit en luipaard
 • Mondkapje Burberry ruit
 • Mondkapje Vuitton ruit
 • Mondkapje denim

10. Mondkapjes

Als we ze dan tóch moeten dragen. Laten we het dan een beetje hip en trendy maken. Hoe leuk is het maar niet om bij een mooie outfit, een bijpassend mondkapje te dragen?

Bovendien is een stoffen mondkapje veel duurzamer dan een van papier. Daar zit namelijk vaak plastic in verwerkt. En ik zie die dingen overal in het gras en op straat liggen. Zeer schadelijk voor het milieu. We moesten ons schamen!

Daarom, kijk voor leuke mondkapjes op hippe mondkapjes. Of koop ze bij Hotlegs Terneuzen.

Dit waren de nieuwtjes op modegebied voor ons, de 40 plus vrouw.

In welke trend kunnen we jou binnenkort tegenkomen?

X, Ka.

Één reactie op “10 modetrends winter ’20/21”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: